Любовта не е сделка, мила моя.  Думата сама си казва:

...
Любовта не е сделка, мила моя.  Думата сама си казва:
Коментари Харесай

Любовта не е сделка и не подлежи на договаряне – запомни го

Любовта не е договорка, блага моя.  Думата сама си споделя: връзките, които не подлежат на договаряния, са нещата, за които в никакъв случай не би трябвало да преговаряте. Колкото и компромисът да е значим за всяка сполучлива връзка, когато става въпрос за тези неща, няма такова нещо като намиране на приблизително състояние.

Вие и вашият сътрудник би трябвало да имате една и съща (или най-малко сходна) позиция, когато тези съществени полезности са под въпрос. Още по-важно е да говорите за тези неща, които не са предмет на разискване, преди да са се усложнили – с цел да спестите неприятностите и болката и на двама ви.

Любовта не е договорка: нещата, които не подлежат на разискване

Вярност

Какво значи честност за теб? И най-важното, значи ли същото за вашата половинка? Трябва да сте наясно с едно нещо: не всеки обича моногамията. Някои избират отворени връзки или полиаморни такива. И в това няма нищо неприятно – стига всички участници да знаят тъкмо в какво се забъркват. Изневяра ли е флиртът? Къде прекрачвате границата и какво държание определяте като недопустимо?

Лоялност

Друго нещо, за което би трябвало да сте на една и съща страница, когато стартирате нова връзка, е лоялността. Имайте поради, че има разлика сред това да си правилен и да си предан. Лоялността значи да се придържате един към различен през всичко. Разбира се, не можете да очаквате безусловна преданост от някой, който преди малко сте срещнали. Въпреки това, в случай че желаете сериозна връзка, това несъмнено е проблем.

Уважение

Едно от най-големите неща, които не се разискват в една връзка, е уважението! Повярвайте ми, не може да има обич, когато няма почитание. Въпреки това, преди всичко, би трябвало да определите какво значи уважението за двама ви.  Или това също включва приемането на колегата ви подобен, какъвто е, без да се пробвате да измененията неговата същина. Имайте поради едно нещо: не можете да изисквате почитание, в случай че първо не почитате себе си!

Независимост

Това, че си заречен да бъдеш правилен на този човек, не значи, че той автоматизирано получава правото да управлява целия ти живот. Това не значи, че той може да ви откъсне от вашата характерност и да ви отнеме независимостта. Ако желаете вашата сантиментална връзка да работи, би трябвало да определите кои равнища на независимост са допустими. Какви са решенията, които вие двамата би трябвало да вземете като екип и кои можете да вземете сами?

Пари

Ето още едно нещо, което не предстои на разискване, за което би трябвало да говорите с сантименталния си сътрудник, преди да планирате взаимно бъдеще: финансите. Знам, че това е една от тематиките, които всички бихме желали да избегнем, само че за жалост парите са голяма част от живота ви.

Не можете да очаквате да имате сполучлива връзка с някой, който икономисва всяка стотинка, който печели в допълнение, в случай че живеете всеки ден като че ли е финален и не ви пука за финансовата непоклатимост. Не споделям, че нито един от двата метода на живот е неверен – просто показвам, че те са разнообразни и ще имате огромен проблем в бъдеще.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР